Expoziție de artă feminină, la Constanța

Muzeul de Artă din Constanța găzduiește, această lună, cea de-a 15 ediție a Expoziţiei Internaţionale de Artă Feminină Contemporană “PODURI EUROPENE” 2017. Expoziția adună laolaltă lucrări de pictură şi sculptură realizate în cadrul taberei-atelier desfășurate la Eforie Sud.

Ajuns la cea de-a XV-a ediţie, Atelierul Internaţional de Creaţie Feminină Contemporană s-a desfăşurat în perioada 27 mai – 11 iunie 2017 la Eforie Sud.

Proiectul Poduri Europene, a fost menit să stabilească, prin aportul artistic feminin, noi punţi între ţări şi culturi care doresc şi pot să comunice.

Sunt doamne creatoare de artă, care au lucrat în ritm alert, cu inspiraţie şi consecvenţă, cucerite de zona aleasă, și care i-a strâns în perioada interbelică pe toți creatorii români într-o adevărată colonie de pictură. Organizatorii nu au impus revenirea la pictura atmosferică, tematici restrictive, o recuzită obligatorie, ci a dorit să adune laolaltă artiste de valoare. Acest eveniment prilejuieşte întâlniri între generaţii şi personalităţi, între artiste aflate în perioadele de formare şi confirmare, reuşind, cu fiecare tabără şi manifestare expoziţională, să provoace o atmosferă de comunicare interculturală, de alteritate și de aleasă creativitate. Proiectul Poduri Europene s-a născut în anul 2004, la iniţiativa artistei Rodica Xenia Constantin, preşedinta Asociaţiei Femeilor Creatoare în Arta Plastică din România. An de an, prestigiul acestuia a crescut și iată că în 2017 aniverseză o ediție jubiliară. Expoziția va rămâne deschisă în perioada 9 – 30 iunie 2017.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea