Expoziție caritabilă pentru copiii cu tulburări de spectru autist

Pentru ca lumea lor se vede altfel, evenimentul caritabil ”Constanta prin ochii autismului” se intoarce pentru al treilea an în orașul de la Marea Neagră. Noua copii diagnosticați cu tulburări de spectru autist au fost prezenți sâmbată la Muzeul Marinei Romane. Cei mici s-au jucat, au râs și au imortalizat cele mai frumoase fotografii, urmând să fie expuse, pe data de 31 martie în club Doors. Banii strânși din donații vor ajunge la Centrul de Autism Constanța.

Nevoile acestor copii sunt cu adevărat speciale. Pentru integrarea lor trebuie să lupte continuu familia, să-i accepte școala, să-i tolereze societatea pentru ca de cele mai mute ori aceștia sunt marginalizați. Speră, visează, au dorințe, au temeri. Au drepturi și trebuie să aibă o șansă la viață decentă, la prieteni, la educație. Cei noua micuți, unii dintre ei cu experiența anilor trecuți, au imortalizat cele mai frumoase fotografii la Muzeul Marinei Romane.

Realitatea se vede altfel prin ochii unui copil cu autism, astea ne-a transmis  mama lui Ștefan, un copil diagnosticat cu această afecțiune.

Fotografiile facute de micuți vor fi expuse sâmbăta, 31 martie intre orele 14.00-18.30 in club Doors. Intrarea este libera, iar fondurile stranse se vor duce catre Centrul de Zi pentru copii cu autism Constanța. În plus, la fel ca în anii precedenți toti cei prezenți la evenimentul caritabil ”Constanța prin ochii autismului” primesc o fotografie, la alegere, din cele expuse.

Reporter: Cristina Niță