Expoziția “Publius Ovidius Naso”, la Constanța

După drumul lung străbătut prin opt mari orașe ale Europei, expoziția din cadrul proiectului “Publius Ovidius Naso la Pontul Euxin – Bimilenar”, se întoarce acasă, la Constanța. Aceasta are rolul de a promova  moşteniriea culturală tomitană a operei marelui poet.

După 2000 de ani de la moartea poetului Ovidius, o echipă de la Muzeul de Artă Constanța a refăcut drumul de exil pe care acesta l-a parcurs la Pontul Euxin, de la Callatis la Tomis.

Expoziția reunește lucrări de grafică, inspirate din opera marelui poet latin, realizate de artişti din Italia, Grecia, Bulgaria şi România.

Evenimentul comemorează cei 2000 de ani de la moartea marelui poet latin, Publius Ovidius Naso, care a fost considerat, alături de Horațiu și de Virgiliu, unul dintre clasicii literaturii latine.

De reamintit este și faptul că, acțiunea face parte din proiectul „Publius Ovidius Naso la Pontul Euxin – Bimilenar”. Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța prin programul proiecte culturale 2017 – Bimilenar Ovidius, în parteneriat cu Muzeul de Artă și Uniunea Artiștilor Plastici, Filiala Constanța. Bugetul total al proiectului a fost în valoare de aproximativ 340.000 lei.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea