Expoziția “ÎN SFÂRȘIT TE VĂD ȘI TE AUD”

Expoziția “ÎN SFÂRȘIT TE VĂD ȘI TE AUD” va avea loc  vineri, la  ora 17.00, la Centrul Multifuncțional de Tineret “Jean Constantin”. Evenimentul marchează finalul unui proiect desfășurat în mai multe unități de învățământ constănțene, cu scopul de a crea o legătură mai bună între persoanele cu deficiențe de văz și de auz și comunitatea locală.

Inițiatorii proiectului „TE VĂD, TE AUD”,  vă invită la o expoziție inedită, dedicată conștientizării  nevoilor  persoanelor nevăzătoare și ale celor cu probleme de auz. Evenimentul va avea loc vineri, la  ora 17.00, la Centrul Multifuncțional de Tineret “Jean Constantin”.

Proiectul s-a derulat în trei etape distincte, în care elevii constănțeni au aflat care sunt problemele zilnice cu care se confruntă persoanele nevăzătoare și cele cu probleme auditive și ce anume le-ar ajuta să aibă o viață mai ușoară. Ei au învățat că pot să comunice prin limbajul semnelor și s-au familiarizat cu acest limbaj. Cei mici au realizat piese de teatru prin care și-au exprimat trăirile și viziunea asupra a ceea ce reprezintă deficiențele de auz și văz în viața oamenilor cu nevoi speciale, în modul  perceput și înțeles de ei.

”Proiectul  și-a propus să creeze o legătura mai bună între persoanele cu deficiențe de văz și de auz și comunitatea locală. Mesajul transmis de elevii întregii comunități, prin intermediul proiectului și al momentelor artistice, este că împreună putem elimina prejudecățile”, a declarat Anda Dișea, coodonatorul proiectului.

La reușita proiectului au contribuit peste o sută de voluntari.

Redactor: Isabela Boantă