Expozitia copiilor din centrele de plasament, un adevarat succes!

Copiii din centrele de plasament constantene au creat ornamente de Crăciun, pe care le-au scos la vânzare intr-un mall din Constanta. Expoziția cu vânzare organizată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, urmărește ca și micuții abandonați din centrele de plasament să simtă bucuria sărbătorilor . Din banii stransi se vor achizitiona obiecte de uz casnic pentru fiecare centru de plasament.

Cei mai multi dintre copii i-au trimis deja scrisoarea Mosului si asteapta cu nerabdarea ca acesta sa vina incarcat cu daruri. Spre deosebire de cei care isi doresc sa primeasca tablete, smarthphone-uri sau haine de firma, copiii din centrele de plasament isi doresc sa sa isi imbunatateasca conditiile de trai. Ei isi doresc un televizor, o canapea si obiecte de uz casnic. Ca in fiecare an , Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a organizat expozitia cu vanzare a ornamentelor confectionate manual de copii.

Constantenii nu au ramas indiferenti la dorintele copiilor. Obiectele lucrate manual au mare succes la public.

In doar cateva zile s-au strans aproximativ 6000 de lei. Marti, 23 decembrie este ultima zi cand stand-ul va fi deschis.

Pentru a meșteri asemenea decorațiuni, micuții au lucrat un an întreg. Mai întâi au adunat conuri de brad, dopuri de sticlă și flori, pe care ulterior le-au pus la uscat. Tot ce a ieșit din mâinile lor este unicat și extraordinar de frumos.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes