Experiență inedită pentru persoanele cu deficiență de vedere

Asociația Nevăzătorilor din România  filiala Constanța-Tulcea, în colaborare cu LIONS Club Constanța și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, au organizat un atelier de restaurare ceramică în cadrul proiectului Arheo Tact.

Proiectul își propune facilitarea accesului persoanelor cu deficienţe de vedere la patrimoniul istoric și arheologic al Dobrogei. Toate acestea printr-o abordare fizică și de conţinut. Atelierul de restaurare ceramică, activitate specifică Muzeului de Istorie și Arheologie, a pus la dispoziția nevăzătorilor diverse artefacte ceramice pentru restaurare primară. Aceștia au avut posibilitatea să șlefuiasă replici ale unor piese arheologice precum, Gânditorul de la Hamangia și perechea sa, totul sub coordonarea unor specialiști în restaurare.

În același timp, persoanele vizate pot asista și la metodele de restaurare a diferitelor obiecte găsite în Dobrogea.

Atelierul de restaurare ceramică face parte din proiectul ArheoTACT, organizat de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România  filiala Constanța-Tulcea și cu ajutorul voluntarilor de la LIONS Club Constanța.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.