Exista romani care demonstreaza ca afacerile pot inflori si pe timp de criza

afacereConstantin Cristea este patronul unei firme din localitatea buzoiana Ziduri si a ajuns să cultive anual peste 3.000 de hectare de teren agricol. Desi au trecut mai bine de 30 de ani de cand lucreaza in agricultura, inginerul Constantin Cristea isi aduce aminte foarte bine cum a inceput.

In 1993, Constantin Cristea a infiintat pe cont propriu o asociatie agricola. Treptat a inceput sa cultive suprafete tot mai mari de teren din comuna  Ziduri, iar satisfactiile nu au intarziat sa apara. Productia obtinuta a fost tot mai bogata, iar el si proprietarii pamantului au obtinut venituri substantiale.

Dupa ce a strans un capital suficient, Constantin Cristea a inceput sa-si extinda afacerea. In perioada 2000-2001, a accesat cateva programe de la stat si a reusit sa cumpere la pret subventionat utilajelele agricole de care avea nevoie. Odata cu folosirea acestora au aparut si rezultatele: productia de cereale a fost din ce in ce mai mare.

In prezent, societatea inginerului Constantin Cristea se numără printre cele mai mari exploataţii agricole din judetul Buzau. El recunoaste insa ca nu ar fi reusit sa ajunga aici daca nu ar fi respectat o regula de aur.

Nu numai pamantul este pasiunea lui Constantin Cristea, ci si fotbalul. De cativa ani acesta sustine financiar echipa din localitate, Vointa Lanuri, care a obtinut rezultate remarcabile la nivelul judetului Buzau.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Reporter: Mihaela Iordache ; Imagine: Mugurel Jercan