Exercițiul PROCIV 2017 continuă

Inspectoratul general pentru situații de urgență continuă seria exercițiilor naționale PROCIV 2017. Acestea se vor desfășura și în 14 localități din județul Constanța, fiind programate pentru miercuri, 6 septembrie.

IGSU desfășoară lunar exerciții pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. Și în județul Constanța au loc exerciții pentru verificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației. Acestea se realizează în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor tehnice, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale. Luna aceasta simulările vor avea loc miercuri, 06 septembrie,  în intervalul orar 10.00 — 11.00 și vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat, cât și a celor cu acționare locală.

Localitățile în care se vor auzi sistemele de alarmare vor fi:

Albești, Aliman, Amzacea, 23 August, Bărăganu, Castelu, Cerchezu, Chirnogeni, Ciobanu, Ciocârlia, Cobadin, Cogealac, Comana, Corbu.

Totodată, rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel județean și vor face obiectul unor analize în comitetul județean pentru situații de urgență, în vederea îmbunătățirii modului de alarmare a populației în situații de protecție civilă.

Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public. Cetățenii sunt rugați să dea dovadă de înțelegere și toleranță, deoarece astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.

Redactor: Robert Tănasă