Exercițiu militar româno-american la Mihail Kogălniceanu

Mult așteptatul antrenament comun al militarilor americani și români la bordul celebrelor elicoptere Black Hawk s-a desfășurat, în această dimineață, la baza militară aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Exercițiul a avut darul de a demonstra importanța angajamentului Statelor Unite ale Americii față de partenerii români, în asigurarea stabilității și securității în regiunea Europei de Est.

Trei elicoptere americane Black Hawk au fost vedetele antrenamentului comun al militarilor americani și români, desfășurat, în prima sa parte, la baza de la Mihail Kogălniceanu. Antrenamentul face parte din angajamentul Statelor Unite ale Americii in asigurarea flancului estic al NATO, în cadrul operațiunii Atlantic Resolve. Elicopterele, de tipul UH-60 Black Hawk, apartin Batalionului 2, Regimentul 10 din Brigada 10 elicoptere de luptă a Fortelor Terestre americane.

În cadrul antrenamentului, militarii americani i-au instruit pe cei români în executarea de manevre de încărcare și operațiuni de asalt cu elicoptere.

Exercițiul desfășurat a cuprins, în primă fază, familiarizarea militarilor români cu elcopterele Black Hawk.

Partea română participă la exerciții cu mai multe structuri terestre mecanizate, de la Focșani și Craiova, exercițiile comune având loc pe mai multe etape și secvențe de intruire, în bazele de pregătire de la Cincu, Smârdan, Babadag și Mihail Kogălniceanu.

Brigada 10 elicoptere de lupta a forțelor terestre americane este prima mare unitate de acest gen dislocata în Europa de Est, ca parte a operatiunii Atlantic Resolve, având peste 2.200 de militari, 86 de elicoptere si mai mult de 700 de elemente de tehnica militara ce au ajuns în Germania, Letonia si România, pentru a demonstra angajamentul Statelor Unite ale Americii fatță de stabilitatea și securitatea Europei de Est.

Rpeorter: Paul Alexe ; Imagine: Adrian Florea