Exercițiu militar care prefațează demonstrațiile ce vor fi organizate de Ziua Marinei

Pentru asigurarea securității echipajului și a persoanelor evacuate, fiecare persoană care a urcat la bordul ambarcațiunilor militare a fost identificată și verificată la sânge. Problemele abia acum au început să apară: două ambarcațiuni de mare viteză cu câte șapte teroriști la bord atacă fregata pe apă, iar din aer un elicopter inamic deschide focul asupra navei militare.

Răniții sunt preluați de la bordul Fregatei de elicopterul Puma Naval al forțelor armate.

Echipajul de pe Fregata Regina Maria le-a demonstrat jurnaliștilor că marinarii militari sunt adevărați profesioniști și pot face față cu succes pericolelor reale din teatrele de operațiuni. La bordul unei mașini de război plutitoare, așa cum este Fragata Regina Maria, fiecare membru al echipajului are un rol vital și bine determinat.

Scafandrii echipajului au executat exerciții de salvare din apă, în timp ce militarii de la bord, sprijiniți de forțele aeriene, au anihilat cu torpiloarele un submarin inamic. Reprezentanții Statului Major al Forțelor Navale promit pentru 15 august un spectacol total pentru miile de constănțeni și turiști care vor veni joi să sărbătorească Ziua Marinei pe faleza din fața comandamentului Flotei.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Alex Ionescu