Exercițiu în caz de incendiu la combinatul Midia

Sirenele mașinilor de pompieri s-au auzit astăzi în combinatul Midia. Nu vă alarmați! A fost vorba doar despre un exercițiu de testare a planului de urgenșă în cazul unui real pericol. Cu această ocazie a fost testat și sistemul de înștiințare- alarmare al comitetelor pentru situații de urgență din Năvodari și Corbu.

Asta au auzit toți cei care se aflau la muncă la terminalul Midia în dimineața zilei de joi. Toată lumea respecta indicațiile pompierilor care le spuneau oamenilor să nu intre în panică și să asculte cu strictețe îndrumările acestora. Traficul în zonă a fost oprit pentru ca mașinile de intervenție ale pompierilor să ajungă în timp util la locul unde a fost semnalată alarma. La fața locului au ajuns mai multe echipaje ale pompierilor, dar și autospeciale pline cu apă gata să intervină.

Cu ocazia exercițiului, a fost testată și vigilența comitetelor locale pentru situații de urgență din Năvodari și Corbu prin punerea în funcțiune a sirenelor de protecție civilă. Astfel de simulări sunt indicate pentru că pregătesc atât autoritățile, cât și cetățenii cum să acționeze în cazul unui eveniment real.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea