Exercițiu de incendiu la biserică

O adevărată desfășurare de forțe, astăzi, la una dintre cele mai cunoscute și vizitate biserici din orașul Constanța. Peste 30 de pompieri, medici, paramedici și jandarmi au fost mobilizați să intervină la un incendiu devastator. Nu vă alarmați, totul a fost doar un exercițiu pentru a testa capacitate de răspuns a structurilor responsabile în situația unui eveniment compex.

Rapiditatea și capacitatea de răspuns în cazul unui incendiu devastator au fost testate în cadrul unui exercițiu extrem de complex. Locul unde a fost anunțat incendiul este unul bine-cunoscut constănțenilor, la una dintre cele mai cunoscute și vizitate biserici din municipiul de la malul mării. Aceasta a fost aleasă datorită structurii de lemn, material cunoscut pentru faptul că este extrem de inflamabil.

Victimele care nu s-au putut autoevacua au fost localizate și preluate de medici.

Imediat ce a fost activat planul roșu, la fața locului au ajuns și alte autospeciale. În zonă a fost montat un cort special pentru acordarea primului ajutor de către specialiști victimelor.

Peste 30 de pompieri și paramedici SMURD, un echipaj de la Servicul Județean de Ambulanță, un echipaj al Jandarmeriei, două echipaje ale Poliției Naționale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța au fost angrenați în cadrul exercițiului.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea