Exerciții navale militare româno-britanice

Considerat a fi cea mai avansata si puternica nava din clasa sa, distrugatorul britanic HMS Daring a acostat, in aceasta dimineata, in portul Constanta. Nava de razboi a marinei regale britanice a ajuns in Marea Neagră in urma cu trei zile, iar in cursul zilei de ieri a efectuat o serie de exercitii ample, împreună cu marinarii militari de pe fregata Regele Ferdinand.

Dupa doua zile petrecute în Marea Neagra si o serie de exeritii executate impreuna cu  marinarii romani, distrugatorul britanic a acostat in portul Constanta, pentru o escala de doua zile.

HMS (Her Majesty’s Ship) Daring este liderul clasei distrugătoarelor tip 45 si a intrat în serviciul Marinei Regale Britanice în anul 2009.  Nava are un echipaj de 190 de marinar military, o lungime de 151 m și poate atinge viteza maximă de 30 noduri. Nava este echipată cu trei sisteme de rachete navă-aer, Sea Viper și Aster, două lansatoare de rachete navă-navă Harpoon, 13 sisteme de artilerie navală și lansatoare de torpile antisubmarin. La bordul distrugatorului se afla si un elicopter, care poate interveni in orice moment.

În urmă cu an, distrugatorul britanic a pornit intr-una din cele mai importante misiuni ale sale, în Golful Persic, acolo unde s–a alăturat campaniei anti ISIS.

Activitatile bilateral romano-britanice fac parte dintr-un pachet de masuri  pentru intarirea cooperarii dintre partenerii NATO. In acelasi context , patru aeronave Typhoon, ale fortelor aeriene regale ale Marii Britanii,  au aterizat marți la baza militara de la Mihail Kogalniceanu. Detasamentul britanic este format din 150 de militari.

Redactor: Paul Alexe