Excursii culturale în București

Mai mult de jumătate dintre copiii din România nu au avut niciodată acces într-un cinematograf, o sală de teatru sau una de spectacol. Proiectul „ACCES: Porți deschise. Minți deschise”, implementat de o Asociație din România își propune să schimbe aceste statistici.

Conform datelor publicate de Barometrul de Consum Cultural , doar unul din douăzeci de români din mediul rural are posibilitatea de a vizita un muzeu.  În prezent, școala oferă prea puține oportunități, iar copiii din mediile defavorizate au acces limitat la spațiile culturale.

Proiectul „ACCES: Porți deschise. Minți deschise”  este implementat de  către Asociația CERC și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Inițiativa urmărește familiarizarea copiilor din mediile defavorizate, cu spațiile culturale.  În perioada 1-15 august va avea loc procesul de înscriere în urma căruia vor fi selectate 3 unități școlare. Elevii, însoțiți de unul dintre părinți și un cadru didactic vor lua parte la o excursie culturală în București, cu o durată de 4 zile. Pe parcursul excursiilor, elevii vor vizita 6 muzee și vor participa la 4 ateliere de dezvoltare personală. Aici, se vor aborda teme de interes asociate vârstei: încurajarea participării și educație civică, educație pentru sănătate și siguranța pe internet. Părinții elevilor vor participa la cursuri de parenting unde vor primi sfaturi de educație parentală.

Redactor: Alexandra Panait