Examenul de bacalaureat continuă pentru absolvenții claselor a XII-a (VIDEO)

Elevii susțin astăzi proba de  evaluare a competențelor digitale. Proba este obligatorie pentru elevii de la toate profilurile .

Proba se va desfășura în laboratoarele de informatică ale fiecărei unități de învățământ . Elevii trebuie să demonstreze că ştiu să editeze un text şi să creeze o bază de date sau o prezentare, să folosească motoarele de căutare pe internet, să copieze un document şi să îl mute în diverse fişiere, dar şi să răspundă la câteva întrebări de teorie. Candidaţii au la dispoziţie 90 de minute pentru a rezolva patru subiecte şi pot obţine un punctaj de maximum 100 de puncte: 10 puncte la fiecare dintre primele trei subiecte şi 70 de puncte la cel de-al patrulea. Subiectele I şi IV au caracter preponderent practic, în timp ce subiectele II şi III vizează competenţe de specialitate de natură teoretică.

Deși probele de evaluare a diferitelor competenţe nu sunt eliminatorii, emoțiile sunt mari pentru absolvenții de liceu.

Prima probă scrisă, cea  la limba și literatura română  a fost programată pentru data de 2 iulie. Ultimul examen din actuala sesiune va fi pe 6 iulie, când candidații vor susține proba scrisă la alegere a profilului și specializării. Primele rezultate, înainte de contestații, se vor afișa pe 8 iulie iar rezultatele finale pe 13 iulie.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Iulian Virlan