Examenul auto, greu de trecut

În județul Constanța nu trece o zi fără să se înregistreze un accident rutier grav. Orașul de la malul mării  se află în top 10 al localităților cu cele mai multe evenimente tragice soldate cu victime umane. În aceste condiții, polițiștii se văd nevoiți să înăsprească  condițiile de obținere a permisului auto.

Statistica privind accidentele grave , soldate cu victime umane, petrecute  pe raza județului Constanța este alarmantă. Nu trece o zi fără să fie înregistrat un accident grav pe șoselele constănțene. Acesta este motivul principal pentru care polițiștii sunt mult mai atenți și au înăsprit condițiile în care candidații pot trece examenul auto. La Constanța, din aproximativ 65 de candidaţi care sunt examinaţi zilnic în cadrul probei practice , doar  jumătate reuşesc să promoveze examenul.

Această poziție vehementă din partea agenților de poliție a stârnit nemulțumiri în rândul instructorilor auto care se plâng de efectele negative în bugetul școlilor de șoferi. Ei spun că nu au mai avut cereri de înscriere încă din luna noiembrie a anului trecut. În consecință , aceștia propun ca poliţiştii să nu mai fie implicaţi în cadrul examenului și să fie înlocuiți de ingineri acreditați de minister. Polițiști susţin că nu au cum să facă concesii când vine vorba despre siguranţa rutieră.

Redactor: Sondra Sandu