Evitați să le dați copiilor pufuleți

59% din pufuleții de pe piață conțin o cantitate mai mare de acizi grași saturați decât ar fi normal și nu sunt recomandați copiilor. Asociația Pro Consumatori trage un semnal de alarmă în privința produselor cu o încărcătură chimică mare .

Cine n-a mâncat vreodată o pungă de pufuleți ?Copii, tineri , adulți sau bătrâni, e gustarea noastră preferată dintre mese. Din păcate însă puțin dintre noi conștientizăm ce conține acest produs consumat frecvent în țara noastră. Asociația Pro Consumatori în ultima decadă a lunii februarie a analizat 32 de sortimente de pufuleți în vederea identificării aditivilor alimentari depistați„ în compoziția acestui tip de produs. Descoperirile sunt alarmante:

  • 59% din produsele analizate conţin o cantitate mai mare de 5 grame acizi graşi saturaţi,
  • 38% din produsele analizate conțin între 1 şi 8 aditivi alimentari!
  • 38% din produsele analizate conţin arome sintetice!
  • 34% din produsele analizate conţin sare iodată!
  • 31% din produsele analizate conţin între 2 grame de sare şi 3 grame de sare per 100 grame produs
  • 22% din produsele analizate conţin potenţiatori de gust şi aromă
  • 22% din produsele analizate conţin extract de drojdie
  • conținutul de caşcaval pudră variază între 0,1% și 0,5%!

Este bine de știut că identificarea aditivilor alimentari utilizați în compoziția pufuleților prezintă un risc de apariție a unor afecțiuni medicale în cazul unui consum constant și pe termen lung.

Copiii recunosc că mănâncă des pufuleți .

Studiul privind calitatea pufuleților face parte din Campania Națională de Informare și Educare “Să învățăm să înțelegem eticheta” . Prin această campanie experții Asociației Pro Consumatori  își propun să îi învețe pe consumatorisă înțeleagă eticheta produselor astfel încât să facă achiziții în cunoștință de cauză.

Reporter: Camer Niță ; Imagine: Narcis Verdeș