Evenimente de Ziua Dobrogei

Dobrogea este cea mai colorată zonă a țării din punct de vedere al multitudiniii de etnii care locuiesc aici. Anul acesta se împlinesc 138 de ani  de când Dobrogea s-a alipit României, iar evenimentul a fost marcat cum se cuvinte. Cu mâncare specifică fiecărei etnii preparată la ceaun, muzică, veselie și voie bună. Chiar dacă vântul le-a dat ceva de cap constănțenilor, aceștia nu au stat în casă ci au venit la manifestările ce au avut loc în Piața Ovidiu.

Muzică, joc și voie bună. Ingredientele perfecte pentru o rețetă de succes. Poate vă întrebați despre ce fel de rețetă vorbim. Ei bine, este vorba de o rețetă a distracție. Românii știu să se distreze, și mai cu seamă, dobrogenii. La 138 de ani de la unirea Dobrogei cu restul țării, autoritățile de la malul mării s-au gândit să organizeze un eveniment la care să participe toate etniile care trăiesc în Dobrogea.

A fost un adevărat festin gastronomic în Piața Ovidiu. Mirosul mâncării preparate la ceaun se simțea de departe, iar cei care au stat la rând pentru spun că a meritat să aștepte chiar și câteva minute. Bucatele au fost pe alese.

În Dobrogea trăiesc cele mai multe etnii. De la Ruși- lipoveni la turci și tătari.

Pe scena amenajată în Piața Ovidiu au urcat atât ansambluri de dansuri populare românești, cât și artiști ai comunităților din Dobrogea.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea