Evenimente de neratat

Dacă frigul de afară încearcă să ne ţine în case, organizatorii de evenimente ne fac oferte de nerefuzat. Astfel, constănţenii au de unde alege, de la evenimente de club şi până la săli de teatru, doar doar să iasă din cotidian.
Un adevărat showman, Horia Brenciu şi Orchestra au susţinut aseară un spectacol de zile mari la Constanţa. Evenimentul a avut loc într-un club renumit de la malul mării, unde fanii au încins atmosfera alături de artist.

Iubitorii muzicii şi dansului irlandez, au parte în luna februarie de o surpriză inedită. Compania Naţională de Dansuri a Irlandei, vine în România pentru al treilea an consecutive. Dansatorii au pregătit un show în premieră, o producţie complexă şi completă, care îţi taie respiraţia. Rhythm of the Dance înseamnă o echipă de scenă formată din trei tenori, un band de muzicieni tradiţionali, 22 de dansatori instruiţi de celebra coregrafă Doireann Carney, dar şi un spectacol de lumini şi sonorizare de talie internaţională. Turneul Rhythm of the Dance începe pe 12 februarie, la Casa de Cultură din Ploieşti, iar pe 18 februarie ajunge şi la Constanţa. Turneul se va încheia la Bucureşti, duminică, 19 februarie, cu un show impresionant, la Sala Palatului. Totodată, spectacolul Rhythm of the Dance deschide anul cultural “Artă contra drog 2012”, un proiect care a fost iniţiat în urmă cu cinci ani de Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Film “Dracula” şi CIADO România în parteneriat cu Agenţia Naţională Antidrog.

Prin spectacolele derulate în cadrul proiectului, organizatorii promovează arta ca o modalitate benefică de petrecere a timpului liber şi ca alternativă de viaţă sănătoasă. “Drogurile nu sunt periculoase pentru că sunt ilegale, drogurile sunt ilegale pentru că sunt periculoase!” – este mesajul transmis de organizatori publicului. În timp ce consumul de droguri îl adânceşte pe cel dependent în tenebrele întunericului, arta îl poate ridica pe culmile frumosului, permiţându-i să se racordeze la energia si armonia întregului univers!

Pentru iubitorii de artă teatrală, actorii de la Teatrul de Stat din Constanţa pun în scenă, sâmbătă, 18 februarie, de la ora 19.00, spectacolul „Gâlcevile din Chioggia” de Carlo Goldoni, în regia Danei Dumitrescu. Duminică, 19 februarie, va rula piesa „Să ne răzbunăm, iubito!” de Georges Feydeau, în regia Feliciei Dalu. Preţul unui bilet este 25 de lei, iar elevii, studenţii şi pensionarii  beneficiază de reducere. De asemenea, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Alexandru Tomescu alături de cvartetul „Ad Libitum” prezintă pe 19 februarie, un recital extraordinar. Cvartetul „Ad libitum” este cotat drept unul dintre cele mai bune din Europa şi este a treia formaţie cu activitate permanentă a Filarmonicii Moldova, alături de orchestră şi cor.

Redactor: Nicoleta Bujor