Eveniment în premieră, la Constanța

Cele două cluburi constănțene de voluntariat Lions Constanța și Lions Balkanica,  împreună cu Asociația Nevăzătorilor filiala Constanța, au organizat o „Cină pe întuneric„. Evenimentul caritabil a avut ca scop strângerea de fonduri în beneficiul celor cu probleme de vedere. Cum at trait constănțenii această experiență inedită pentru ei, dar normal pentru cei fără vedere, aflați în materialul următor.

„Ochiul minţii vede cel mai bine, atunci când ochii simţurilor rămân închişi.”  Acesta a fost și motto-ul celor de la Lions Club Constanța, care  continuă șirul de proiecte ce au ca scop ajutorarea persoanelor nevăzătoare.  Acțiunea caritabilă a reunit la un loc persoanele cu dizabilităţi vizuale şi persoanele care sprijină efortul şi curajul acestora de a răzbi în această lume „pe întuneric”.

Teoretic, cina pe întuneric părea un lucru simplu, practic lucrurile n-au stat chiar așa. Participanții au trebuit să ia cina legați la ochi, pentru a conștientiza cât de dificil este pentru un nevăzător, dar și pentru a aprecia toate darurile pe care le avem.

Experiența a fost încercată și de către unul dintre medicii oftalmologi prezenţi la eveniment.

Printre cei prezenți la eveniment s-a aflat și edilul orașului, Decebal Făgădău, care le-a mulțumit orgnizatorilor pentru încercarea de schimbare a mentalității locuitorilor Constanței.

Banii strânși în urma acestei acțiuni caritabile, îi vor ajuta  pe cei din Lions Club Constanţa și Lions Club Balkanica la derularea proiectelor pe care le desfăşoară împreună cu Asociaţia Nevăzătorilor din Constanţa. „Cina pe întuneric„ a avut  succesul contat. Din fericire, toată lumea a scăpat cu hainele nepătate.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea