Eveniment mai rar întâlnit la Medgidia

Promoţia anului 1963 de la liceul teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia s-a reîntâlnit după 50 de ani de la absolvire. Foarte puţini dintre fostii elevi mai ştiau unii de ceilalţi, pentru că o parte s-a mutat din oraş, iar alta a încetat din viaţă. Foştii liceeni, acum cu feţele brăzdate de riduri au rostit cu emoţie câteva cuvinte despre vieţilor lor şi paşii pe care i-au parcurs de la absolvirea liceului şi pâna acum.

O dată cu trecerea anilor au realizat că viaţa de liceean a fost una din cele mai frumoase. Pensionarii au depănat amintiri şi au vorbit cu plăcere despre excursiile din tinereţe şi munca voluntară depusă în liceu..

Nu toţi absolvenţii au răspuns Prezent la strigarea catalogului. Din respect, cei prezenţi au ţinut un moment de reculegere pentru colegii şi profesorii trecuţi în nefiinţă. La întâlnire au fost prezente doar cinci profesoare din cele care au predat în anii 60.

Promoţia anului 1963 a fost şi va rămâne una de elită pentru Medgidia, pentru că din 78 de absolvenţi, 74 şi-au continuat studiile universitare şi au făcut carieră în domeniile alese.

Reporter: Raisa Platon ; Imagine: Valentin Tutu