Eveniment emoționant pentru comunitatea creștin-ortodoxă din Năvodari

La sfîrșit de săptămînă, are loc sfințirea lăcașului de cult ce poartă numele Sfîntului Nicolae. Năvodărenii sunt invitați să asiste la ceremonia religioasă oficiată de un sobor de preoți în frunte  cu Preafericitul Părinte Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

De înălțarea parohiei Sfîntului Ierarh Nicolae s-a îndeletnicit părintele Adrian Pătrașcu.

Lăcașul de cult are o poveste impresionantă. Pe 5 iunie, 2006, locul unde urma să fie ridicată biserica a fost binecuvîntat de Arhiepiscopul Tomisului, părintele Teodosie, iar pe 5 decembrie 2007 a fost dat în folosință demisolul, înmânându-se preotului. Pătraşcu Nicu Adrian antimisul bisericii, prilej cu care acesta a şi fost numit şi instalat ca preot paroh al tinerei parohii.
Primăvara anului 2008 a reprezentat începutul construcţiei propriu-zise a bisericii. Turlele realizate în stil rusesc şi învelite cu o tablă specială sunt impresionante. Tabla este din inox nonferitic, rezistent la salinitate şi aciditate, iar faţa de culoare aurie este tratată cu Nitrat de Titan. Acest tratament nu numai că-i conferă culoarea aurie dar şi un plus de rezistenţă în timp. În 2009 la biserica din Năvodari a fost adus, tocmai din Italia, de la Bari, mirul Sfîntului Nicolae., un  prilej pentru credincioși de a călca pragul lăcașului de cult. În 2016, biserica a fost finalizată, așa că urmează să fie sfințită și dată în folosință comunității de aici.

Redactor: Andreea Barbu