Eveniment emoționant pentru comunitatea creștin-ortodoxă din Năvodari

La sfârșit de săptămână, are loc sfințirea lăcașului de cult ce poartă numele Sfîntului Nicolae. Năvodărenii sunt invitați să asiste la ceremonia religioasă oficiată de un sobor de preoți în frunte  cu Preafericitul Părinte Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

De înălțarea parohiei Sfîntului Ierarh Nicolae s-a preocupat părintele Adrian Pătrașcu. Lăcașul de cult are o poveste impresionantă. Pe 5 iunie, 2006, locul unde urma să fie ridicată biserica a fost binecuvîntat de Arhiepiscopul Tomisului Inalt Prea Sfantitul  Teodosie, iar pe 5 decembrie 2007 a fost dat în folosință demisolul, înmânându-se preotului Pătraşcu Nicu Adrian, antimisul bisericii, prilej cu care acesta a fost numit şi instalat ca preot paroh al tinerei parohii.

Primăvara anului 2008 a reprezentat începutul construcţiei propriu-zise a bisericii. Un an mai tarziu, la biserica din Năvodari a fost adus, tocmai din Italia, de la Bari, mirul Sfîntului Nicolae, un  prilej pentru credincioși de a călca pragul lăcașului de cult. În 2016, biserica a fost finalizată, așa că urmează să fie sfințită și dată în folosință comunității crestin ortodoxe din Navodari.

Redactor: Cerasela Videanu