Eveniment cultural editorial la Medgidia

Volumul „Aventurile lui Riki”, destinat copiilor, a fost lansat în Sala de Spectacole a Casei de cultură Ioan N. Roman alături de elevi ai claselor primare. Cartea este disponibilă în ediție bilingvă iar personajul principal este un patruped și ale sale întâmplări amuzante.

Volumul îl are prim plan pe cățelușul Rikki. Acesta  era un pui luat de lângă mămica lui pentru a fi dăruit unei doamne. Dar, pentru că s-a bănuit că nu era un patruped cu pedigree, cățelul a fost alungat. În cele din urmă, este dat unui domn care îl duce prietenei sale, Ana. Întreaga carte este povestită chiar de micuțul prieten patruped, caruia i s-a pus numele : Riki, iar stăpâna acestuia, este scriitoarea Ana Maria Florea Harrison.

Autoarea susține că cea mai importantă legătură pe care o pot forma copiii cu personajele prezente în volum este cea a iubirii pentru animale. Faptul că Ana este o adeptă a deținerii de prieteni patrupezi, poate apropia elevii de carte, mai ales că este știut că cei mici adoră animalele.

Cartea a fost publicată prima dată în limba română, apoi în engleză și acum într-o ediție bilingvă în română și franceză. „Aventurile lui Riki” aparține Editurii Curtea Veche și se poate găsi atât la biblioteca municipală din cadrul Casei de Cultură I:N: Roman, cât și în librării.