Evazioniştii au testat pe pielea lor zicala ”un rău nu vine niciodată singur”

Pe lângă faptul că afacereile ilegale care le aduceau milioane de euro au fost anihilate, ei au rămas şi fără bolizii de lux cu care se mândreau. Zeci de bijuterii pe patru roţi au ajuns azi într-o parcare a poliţiei de frontieră. Conform primelor estimări, maşinile valoarează peste un milion de euro.

Printre cei care au rămas fără bijuteriile pe patru roţi se află şi cei din clanul Butoane. În aceeași situație este și Nicola, fostul iubit al Ginei Pistol. Acesta avea un bolid de lux care ascunde sub capota sute de cai putere si care valoreaza aproximativ 300 de mii de euro.

Autoturismele vor rămâne în curtea Poliţiei de Frontieră până când instanţa va decide dacă suspecţii sunt vinovaţi sau nu. În cazul unei condamnări, bolizii vor fi scoşi la licitaţie, pentru ca statul să recupereze măcar o parte din prejudiciul de peste 40 de milioane de euro. În acest caz, nume grele din dosarul celei mai mari evaziuni fiscale descoperite de DIICOT au primit mandate de reţinere. După runda de audieri, spiritele s-au încins. Rudele celor puşi sub învinuire sau reţinuţi au făcut scandal în faţa Parchetului.

Ordonanţele de reţinere au fost emise pe bandă rulantă. Până, miercuri,  la orele prânzului procurorii reţinuseră o treime dintre suspecţi. Pe lista celor care vor fi prezentaţi cu propunere de arestare se numără liderul clanului Butoane din Giurgiu, Sorin Gazdac, ginerele senatorului PSD-Cezar Măgureanu, cât şi doi dintre şefii ANAF: Nicuşor Drăgan şi Dan Stroie.

Anchetatorii au descoperit la domiciliul directorului de achiziţii din ANAF, în 3 seifuri, suma de 600 de mii de euro, pe care acesta nu a reuşit să o justifice. Anchetatorii susţin că membrii reţelei au prejudiciat statul român cu peste 40 de milioane de euro pe an, prin faptul că obţineau rambursări ilegale de TVA pentru marfă fictivă importată doar în acte din alte state. O altă metodă de evaziune era lipsa documentelor care în mod normal trebuiau să însoţească marfa din contabilitate.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu