Evaluarea psiho-somatică, pragul pentru accesul in clasa 0

S-a dat startul înscrierilor la clasa pregătitoare. Părintii au venit de la primele ore ale diminetii sa isi inscrie micutii la școală .   Înscrierile în învățământul primar se pot face până pe 18 martie Pe 26 martie se vor afișa listele cu numele copiilor înmatriculați, dar și cu cei care nu au fost admiși.

Forfotă de la primele ore ale dimineții în unitățile de învățământ constănțene. Părinții au sosit dis-de dimineață să își înscrie micuții la clasa pregătitoare. Cele mai multe cereri au fost depuse la școlile de top din orașul Constanța. Ca si în anii precedent, școala nr.29, Mihai Viteazul rămâne în topul unităților de învățământ preferate de părinți.

Emoționați, dar cu zâmbetul pe buze cei mai mulți părinți recunosc că își doresc ca ai lor copii sa invete la scoli de prestigiu. Pentru alții, cel mai important este ca școala să fie cât mai aproape de casă astfel încât copiul să nu piardă mult timp pe drum.

Pentru ca dosarul să fie complet, copiii sunt nevoiti sa susțina evaluarea pshio-somatică. În Constanța sunt 41 de centre unde ei pot fi evaluați. Testarea are loc în prezența unuia dintre părinți si totul se desfășoară precum un joc. In prima săptămână au fost evaluați peste 350 de preșcolari. Dintre aceștia 30 nu au fost considerați apți de către psihologi pentru a frecventa clasa pregătitoare

Înscrierile la clasa pregătitoare se pot face până pe 18 martie. Rezultatele vor fi afisate în perioada 25-26 martie.

Programul de înscrieri la orice școală este de luni până vineri în intervalul orar 8-16.00.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes