Evaluarea Națională a debutat cu incidente la Constanța

Un elev a fost eliminat din sala de examen după ce a fost prins în timp ce încerca să copieze cu telefonul. Elevul a primit nota 1 pe lucrarea la Limba Română dar va putea susține miercuri proba la matematică.

Chiar dacă au fost avertizați în repetate rânduri să nu copieze, un elev de la școala nr. 23 din Constanța și-a încercat norocul la prima probă din cadrul Evaluării Naționale. Acesta a fost depistat de profesorii supraveghetori cu un telefon mobil și a fost eliminat din sală pentru tentativă de fraudă.

Între timp, ceilalţi colegi se bucură că subiectele nu le-au dat bătăi de cap, fiind mult mai uşoare decât cele de la simulare. Proba scrisă la Matematică, ultima din cadrul acestui examen, se va desfăşura miercuri, 29 iunie. Afişarea rezultatelor se va face pe data de 1 iulie, până la ora 16.00. Eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie. La Evaluarea Națională din acest an s-au înscris 5.618 absolvenți de clasa a VIII-a din județul Constanța.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes