Evaluarea activității ISU Dobrogea

Secretarul de stat Raed Arafat a participat astăzi la ședința de evaluare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța. Demnitarul a vorbit despre înlocuirea parcului auto al ISU subliniind faptul că Județul Constanța se confruntă cu cele mai multe situații de urgență, după București, ținând cond de poziționarea geografică.

ISU a făcut o evaluare discutat astăzi managementul situațiilor de urgență pentru anul 2018. La ședință au participat: Ministrul Secretar de Stat, Raed Arafat, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, , primarul Decebal Făgădău și prefectul Constanței, Dan Jeacă și Mirela Matichescu din partea Consiliului Județean. Col. Gheorghe Popa, inspector șef ISU Dobrogea a efectuat o expunere în amănunt, cu date precise a tuturor tipurilor de intervenții la care au luat parte echipele speciale din cadrul ISU Dobrogea , atât în cursul anului trecut cât și în anii anteriori.

În cadrul expunerii au fost atinse și activitățile cu caracter preventiv al populației precum și statistica forțelor tinere admise în structurile de intervenție.

Un alt exemplu apreciat a fost cel al voluntarilor care își oferă sprijinul personal pentru susținerea siguranței cetățenilor. Misiunile au fost duse la bun sfârșit pentru că la baza tuturor acțiunilor a stat o bună cooperare a mai multor structuri de stat, precum: jandarmi, serviciul de ambulanță, poliție sau pompieri.

Ca lucrurile să fie fair-play s-a vorbit și despre disfuncționalitățile din sistem unde pe primul loc se află fondurile insuficiente. În finalul raportului amplu de activitate, edilul Constanței și-a prezentat concluzia personală, într-un mod concludent.

În cadrul aceleiași ședințe orașul Năvodari a fost menționat la capitolul obiectiv, în perspectiva unui punct ISU din acest oraș.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet