Eurovision 2019

Finala Eurovision România 2019 a fost marcată de scandal după victoria surprinzătoare a cântăreţei Ester Peony. Chiar dacă aceasta nu a fost printre principalele favorite, ea a obținut victoria în finala Selecției Naționale. Fanii care vor dori să asiste la Concursul Eurovision, din luna mai la Tel Aviv, trebuie să plătească între 121 şi 487 de euro pentru un loc la marea finală.

Ester Peony, reprezentanta României la Eurovision 2019, a câștigat selecția națională cu piesa „On a Sunday” și va merge la semifinalele din 14 și 16 mai de la Tel Aviv. Preferată de juriul internaţional din finala Eurovision România 2019, Ester Peony a reuşit să le surclaseze pe principalele favorite, Bella Santiago şi Laura Bretan. În schimb, preferata românilor a fost Laura Bretan, care după televoting a primit 12 puncte, în timp ce câştigătoarea Eurovision România 2019 a primit doar trei puncte.  Printre contestatarii reprezentantei României la Eurovision se numără şi Elena Cârstea, care i-a adus critici dure, pe o rețea de socializare.

„Mă bucur că nu sunt în România, ca să vă zic de drag. Domnişoara Peony cântă ca pantofii mei, a declarat Elena Cârstea.

Cei care vor să asiste la Concursul Eurovision trebuie să scoată din buzuare între 121 și 487 de euro pentru un loc la spectacol. 500 de bilete vor fi distribuite gratuit soldaţilor armatei israeliene, în timp ce 3.000 de bilete sunt rezervate pentru accesul delegaţiilor celor 42 de ţări participante şi membrilor Uniunii Europene de Radiodifuziune.

Redactor: Alexandra Panait