Eugen Teodorovici apără terasele construite ilegal pe litoral

Eugen Orlando Teodorovici, fost ministru de Finanţe ia apărarea teraselor construite ilegal pe litoral.

Având parteneri de afaceri oameni direct interesaţi în activitatea teraselor fără autorizaţie din staţiunile de la Marea Neagră, Teodorovici a depus un amendament prin care, practic, se autorizează postfactum terasele care funcţionează fără autorizaţie de construire.

Teodorovici a depus, în Comisia de buget din Senat, un amendament la legea 50/1991, care nu are absolut nicio legătură cu terasele, ci se referă la salariile poliţiştilor. Amendamentul a fost votat deja de Senat și așteaptă votul decisiv din Camera Deputaților și vine în plină campanie de demolare a teraselor fără autorizație din Constanța, Mamaia, Năvodari și celelalte stațiuni de la mare. Urmează acum votul din Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a început, în luna mai, un control al firmelor de pe plajele din Constanţa şi Năvodari.  Nu mai puţin de 140 beach-baruri erau construite ilegal, aşa că autorităţile au aplicat amenzi în valoare de circa 75.000 de lei şi au dispus demolarea construcţiilor.

Mai mult decât atât, ABADL  a întocmit o listă cu toate construcţiile ilegale pe care le-au descoperit în urma controlului, listă care a ajuns la Parchetul Curţii de Apel Constanţa.

Potrivit unei anchete g4media, Teodorovici are legături indirecte cu terasele de pe litoral. Conform declarației sale de avere, Orlando Teodorovici este asociat, într-o firmă, cu omul de afaceri George Răzvan Micu. Numai că Micu este administrator al unei alte firme, Noche Caliente, care a închiriat două sectoare de plajă la Năvodari unde a construit, fără a avea autorizaţie, baruri şi terase care acum trebuie demolate.

Firma Noche Caliente are ca asociat majoritar pe Mirela Matichescu, în prezent, administrator public al judeţului Constanţa. Aceasta a contestat în instanţă decizia de demolare.

“Noi avem contract cu ABADL, însă nu putem să punem pe plajă doar șezlonguri, pentru că nu faci profit. Este normal să oferi clientului condiții. Am făcut toalete, beach baruri. Ei spun că nu avem autorizație. Vrem să intrăm în legalitate, să ne lase să intrăm în legalitate, nu suntem infractori”, a declarat Matichescu în presa locală.

Redactor: Cristina Niță ; Imagine: Ionuț Constantin