Eu cu cine votez?!

S-a intrat pe ultima sută de metri: duminica, pe 11 decembrie, românii merg la vot, să-și aleagă reprezentanții în Senat și Camera Deputaților. Intențiile de vot ale românilor aproape că s-au conturat. După cum era de așteptat oamenii vor ieși în număr destul de mic la vot.  Cea mai pare parte a celor care vor vota sunt persoanele în vârstă.

Cu toate că au mai rămas mai puțin de 2 zile până la alegeri,unii oameni încă nu știu pe ce candidat  vor pune ștampila, dar cu toții își doresc o schimbare, fiind sătui de promisiuni.

Potrivit statisticilor, prezența la vot se anunță una mai mică comparativ cu alegerile prezidențiale și cele locale. După cum suntem obisnuiți din anii precedenți, vor ieși la vot, în special, persoanele in vârstă. Acestea sunt cele care aleg viitorul țării, cât și al noii generații. În schimb, tinerii care ar trebui să fie direct interesați de viitorul lor și să iasă la vot, nu par foarte interesați de exercițiul electoral.

Dezamăgiți, de 26 de ani de promisiuni deșarte,  oamenii încă mai speră că următorii aleși vor îndrepta țara pe un făgaș al prosperității pentru toți, nu doar pentru cei aleși. Majoritatea oamenilor cred că mentalitatea celor care ne conduc, dar și a oamenilor de rând, ar trebui schimbată. Reamintim că, duminică, 11 decembrie, vor avea loc alegerile parlamentare. În 2016, vor fi aleși 312 deputaţi, cărora li se adaugă 16 deputaţi ai minorităţilor naţionale, şi 134 de senatori. Românii din diaspora vor fi reprezentaţi de patru deputaţi şi doi senatori.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea