Este nevoie de o creştere a industriei în judeţul Constanţa (VIDEO)

La această concluzie au ajuns reprezentanţii firmelor care au dezbatut problemele întâmpinte pe parcursul anului. Agricultorii au fost cei mai nemultumiţi, mai ales că sezonul s-a dovedit un eşec din cauza secetei.

Evenimentul desfăşurat la Constanţa a avut ca subiect principal industria şi accesul la finanţare la nivelul judeţului.  Acesta face parte dintr-o ampla campanie media – “Raport despre reindustrializarea Romaniei”. Campania se deruleaza la nivel national, prin intermediul unor dezbateri organizate în cele mai importante centre de regionale.

Industria din judeţul Constanţa are nevoie de multe îmbunătăţire atât pe partea economică cât şi pe partea de agricultură, aşa că băncile vine în sprijinul lor.

Conducerea Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultura consiseră că industrializarea în Constanţa, dar şi în toată România a rămas la fel ca industria forţată de pe vreme comunismului. Mulţi comercianţi încă nu au reuşit să intre în era cooperativă. Ei încă nu au realizat cât de utilă este şi cât de uşor îşi pot comercializa produsele cu ajutorul cooperativităţi.

Prezent la eveniment a fost şi secretarul general al federaţiei naţională a sindicatelor portuare, Mircea Burlacu.

Industria judeţului Constanţa se bazează pe activităţi ce utilizează tehnologii moderne de prelucrare în industria lemnului, textile, confecţii, industria alimentară, materiale de construcţii, acestea reprezentând ramuri de vârf ale economiei naţionale. Industria prelucrătoare este mediu dezvoltată, având profil preponderent în chimie şi petrochimie.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: George Dima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.