Este mai mult decât evident că pe litoral funcţionează turismul de weekend (VIDEO)

Astăzi plaja era mai mult goală în staţiunea Mamaia, unde la final de săptămână hotelierii nu mai au locuri libere. Cei care totuşi au ocupat nisipul, nu prea au ţinut cont de sfaturile medicilor, astfel că la prânz am găsit mămici care şi-au lăsat neprotejaţi copii la soare.

În cursul săptămânii plaja din stațiunea Mamaia duce dorul turiștilor. Ici colo zăreşti cite un cearceaf şi cîteva şezlonguri ocupate. Vineri însă pe litoral vine un nou val de turişti care însă se grăbesc să plece spre case după doar două zile. Există însă o categorie aparte care preferă să vină la malul mării doar pentru relaxare şi nu pentru cluburi sau alte evenimente,

Deși temperaturile sunt ridicate, părinții continuă să nu ia în considerare sfaturile medicilor și îi expun pe cei mici la soare. Dacă unii părinți folosesc loțiunile de protecție alții, cred că nămolul ţine la distanţă razele nocive.

Cazul staţiunii Mamaia este unul fericit, pentru că în cursul săptămânii alte zone de pe litoral sunt mult mai puţin tranzitate de turişti.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Bogdan Grigorescu