Este inteligentă, silitoare şi … foarte talentată

Aşa ar putea fi descrisă, în câteva cuvinte Ioana Lucia Berechet, câştigătoarea marelui premiu al Concursului Naţional Francochanson. Micuţa este elevă în clasa a V-a de la Liceul Teoretic George Călinescu.

Lucia Berechet a cochetat cu muzica încă din primii ani de viață, mai precis de la vârsta de 5 ani. La început a fost doar un hobby, pe parcurs și-a dat seama că muzica reprezintă mult mai mult pentru ea. În ultimii doi ani a participat la Festivalul Steluțele Mării unde a obținut locurile doi şi trei. Însă, de departe, cea mai importantă competiție la care a participat a fost  Festivalului Naţional de Muzică Francofonă, Francochanson, unde a fost distinsă cu marele premiu. Melodía cu care i-a impresionat pe membrii juriului a fost Destin  a lui Celine Dion, care de altfel este și artista ei preferată.

Chiar dacă lecțiile de canto îi ocupă o parte din timp, Lucia nu neglijează nici școala. Dimpotrivă, ea are rezultate deosebite la învăţătură.

Într-o perioadă în care școala românească se confruntă cu mari probleme, numărul elevilor care nu sunt capabili să obțină nici măcar nota minimă de promovare fiind într-o continuă creștere, Lucia cu siguranță este unul dintre elevii care demonstrează că se poate să obții performanțe pe mai multe planuri.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Ionescu