Este din nou scandal la Arhiepiscopia Tomisului

Enoriasii de la o biserica din orasul Constanta il aczua pe Înalt PreaSfintitul Teodosie ca le-a schimbat parohul desi acesta nu ar fi facut nimic ilegal ori impotriva randuielilor bisericesti. Oamenii il acuza pe prelat chiar ca i-ar fi blestemat atunci cand au incercat sa il intrebe motivele schimbarii parohului. Acum oamenii sunt hotarati sa nu mai calce pe la biserica daca parintele paroh nu va mai fi lasat sa slujeasca acolo.

Scandalurile din Arhiepiscopia Tomisului par fara de sfarsit. Parohia Sfanta Cruce    pare sa fie acum tinta Înaltpreasfintitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care vrea cu tot dinadinsul sa isi impuna apropiatii. Enoriasii care frecventeaza biserica aflata in cartierul Energia sunt insa nemultumiti si spun ca parintele este un duhovnic bun, care respecta canoanele bisericii, i-a ajutat de fiecare data iar Arhiepiscopia nu ar avea nici un motiv sa il schimbe. Cu atat mai mult cu cat el este cel care a si ridicat lacasul de cult cu ajutorul enoriasilor.

Oamenii spun ca de ceva vreme in biserica au fost instalate chiar si camera de supraveghere, initial cu scopul de a identifica eventualii hoti, dar care in realitate sunt urmarite permanent de noii preoti adusi, chiar de pe telefoanele lor personale. Inclusiv atunci cand in biserica se afla oameni veniti la spovedanie.

Cand au incercat sa ceara socoteala Arhiepiscopiei si sa afle motivul pentru care parohul este mutat la o alta biseica oamenii s-au lovit de un adevarat zid. Nu li s-a dat nici o explicatie, ba mai mult ei sustin ca inalt preasfintitul i-ar fi amenintat cu blestemul daca mai continua.

Arhiepiscopia are insa o cu totul explicatie. Motivul ar fi ca actualul paroh a mangeriat defectuos bugetul bisericii, nu i-a platit la timp pe ceilalti angajati si mai grav, sustine arhiepiscopia, i-ar fi amenintat cu moartea pe cei doi preoti trimisi de catre arhiepiscopie sa il inlocuioasca.

Cat despre blesteme,purtatorul de cuvant spune ca oamenii au inteles gresit, iar legarea, despre care ei vb are o cu totul alta explicatie.

Reprezentantii Arhiepiscopiei Tomisului spun ca preotul va trebui sa se supuna noilor decizii, in caz contrar masurile urmand sa fie tranșante. Ar putea fi trimis la biserica de la sat, spre rugaciune si calugarie ori s-ar putea ajunge pana la caterisirea lui.

Redactor: Andreea Barbu