Esec al unei noi misiuni de salvare

Pescadorul sub pavilion românesc „Cormoranul 2” a plecat în urmă cu două zile din Portul Sulina și trebuia să se întoarcă la țărm marți seara, în jurul orei 2.00. A fost văzut ultima dată pe radare în cursul dimineții de miercuri.

O defecțiune la motoare i-a transformat pe cei cinci membri ai echipajului în naufragiați. Pescarii au cerut imediat ajutor colegilor de la țărm, însă misiunea a început aproape 10 ore mai tîrziu!

Un elicopter al MApN, unul de la Aerodromul Tuzla, o navă a ARSVOM și una a polițiștilor de frontieră au anuntat că pleacă în căutarea pescadorului. Însă elicopterul nu a mai ajuns.

Pescadorul a fost reperat de un elicopter al unei firme private și în cele din urmă, remorcat de o altă ambarcațiune comercială care nu avea niciun fel de legătură cu structurile de intervenție.

Autoritățile dau vina pe starea vremii și spun că a fost furtună de gradul IV pe mare, însă civilii care s-au aventurat în larg pentru a-i salva pe cei cinci naufragiați susțin contrariul. Centrul Național de Cautare și Salvare pe mare spune că, deși Armata și Ministerul de Interne au obligația să intervină în astfel de situații, nu s-au mișcat deloc conform planurile stabilite pe hîrtie. Pescadorul a ajuns în Portul Mangalia după mai bine de 14 ore de croazieră pe mare.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Nicu Cavachi