Eroul ucis la Londra era canotor român

O tragedie petrecută în noaptea dintre ani, a lovit sportul românesc. Tudor, bărbatul care a fost înjunghiat mortal cu o sabie, după ce și-a apărat colegii de breaslă, era canotor. Acesta a fost primul sportiv român legitimat la Master, medaliat chiar în 2018, la Campionatul European rezervat sportivilor “veterani”.

Fost canotor de performanţă, Tudor se mutase în Londra de doar 3 luni, împreună cu femeia cu care voia să se căsătorească. Potrivit declarației unei prietene apropiate, plecarea lui era legată de un vis, nu de o lipsă acută a banilor.

“La 29 ani, el a început Facultatea de Marketing, la ASE. Avea un program infernal, de la 7:00 la 8:00, dimineaţa, avea antrenament, de la 8:00 la 17:00 mergea la serviciu, apoi de la 17:00 mergea la cursuri. În aceeaşi perioadă, mama lui, Rodica Simionov, fostă handbalistă, s-a îmbolnăvit. El a avut grjă şi de mama lui, până când aceasta a murit. Apoi, a terminat ASE-ul”, povesteşte Ani Mironov.

Potrivit acesteia, Tudor a plecat în Anglia pentru a continua studiile şi a ajunge în vârf. Tudor a fost primul sportiv român legitimat la Master, medaliat chiar în 2018, la Campionatul European rezervat sportivilor “veterani”.

“A vrut să continuie studiile, visa să devină CEO. A plecat mai întâi în Olanda să urmeze cursuri de Masterat, apoi s-a gândit că cel mai bine este în Anglia şi a plecat în UK, pentru a-şi urma visul de a deveni CEO. Acolo, lucra, pentru că sunt scumpe cursurile şi îi mai lipseau nişte bani, era nevoie de nişte bani în plus”, a declarat Ani Mironov.

Din nefericire, tânărul nu își va mai putea împlini visul pentru care a luptat, chiar și în noaptea de revelion. Acesta fost înjunghiat de nişte indivizi, chiar la intrarea clădirii Mayfair din Londra, unde avea loc o petrecere privată. Românul era unul dintre cei şase oameni care asigurau paza şi ordinea la intrare.

Agresorii au început să lovească oamenii de ordine, iar românul a încercat să- şi apere colegii, dar a fost rănit cu o sabie direct în inimă.

În afara bărbatului român, au fost atacați alți doi colegi bărbați și o femeie, care au ajuns la spital, cu răni ușoare. Presa internațională l-a numit pe românul ucis cu bestialitate, erou, pentru că el și-a apărat colegii cu propria viață. Deși paramedicii au încercat să îi salveze viața, a fost în zadar. După o jumătate de oră de la incident a fost declarat mort. Deocamdată, polițiștii nu au un cerc de suspecţi. Sau, cel puţin, nu au făcut publice aceste informaţii.

Redactor: Oana Jărloianu