Eroul s-a intors la Medgidia

Evenimentul a reunit un public numeros. De la elevi de gimnaziu, liceeni , cadre militare și până la reprezentanți ai autorităților locale , cu toții au ascultat povestea celui care a fost numit erou la varsta de 9 ani

Marin Lungu a devenit, la varsta de doar 7 ani „copil de trupă”, în Regimentul 40 Infanterie Medgidia. A fost repartizat în companie și primit cum se cuvine de militarii acesteia, care s-au ocupat de creșterea, formarea și educarea lui.

Despre perioada războiului generalul vorbește cu tristețe. Însă le repetă tinerilor prezenți în sală că istoria acelor vremuri este una importantă pentru ei

Tinerii au ascultat cu atentie povestea generalului. Pentru ei aceasta face parte din istoria țării și trebuie să fie cunoscută de toți românii.

In anul 1945, in Cehoslovacia, ministrul de razboi al Romaniei, Constantin Vasiliu Rascanu, impresionat de curajul copilului de noua ani Marin Lungu l-a inaintat pe acesta la gradul de caporal si-l decoreaza pentru faptele sale eroice cu “Virtutea Militara de Razboi Clasa a I-a.

Redactor: Anamaria Stoica