Eroul din ochii înlăcrimați ai familiei

Adrian Postelnicu a ajuns înapoi acasă…acolo de unde a plecat încrezător că va depăși toate obstacolele din calea unui viitor mai bun pentru el și familia sa. Era antrenat, ambițios și optimist că va reuși… Tatăl său poveștește, cu lacrimi în ochi, ultima zi în care și-a văzut fiul în viață. Și-a îmbrățișat părinții și le-a promis că se va întoarce la ei.

Părinții nu vor uita niciodată clipele în care s-a sfîrșit totul pentru ei. Mezinul familiei, cel care le lumina, de fiecare dată, casa, acum s-a stins…

Cele mai sumbre gînduri ale unui părinte au conturat în negru realitatea familiei Postelnicu. Premonițiile pe care tatăl militarului le-a avut s-au adeverit.

Acum, băiatul înalt ca bradul care intra de fiecare dată pe ușa casei părintești, va rămâne doar în amintirea celor dragi… Toată comuna Corbu l-a plîns pe Adrian.  Vecini, prieteni, cunoștințe rude și apropiați, au înfruntat cu stoicism frigul care îți pătrundea pînă la oase și și-au așteptat eroul în picioare, în stradă.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al militarului a ajuns în comuna natală după miezul nopții.

Tragedia care a marcat întreaga țară s-a produs duminică seară, în timp ce Adrian Postelnicu și Claudiu Popa, se aflau în misiune de patrulare într-o zonă de conflict din Estul Afghanistanului. Unul dintre militari a călcat pe un dispozitiv exploziv, iar deflagrația produsă le-a provocat răni grave. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva. Adrian Postelnicu va fi condus pe ultimul drum, vineri, la Corbu, în localitatea unde s-a născut, iar Claudiu Popa, la Alba Iulia. În semn de omagiu pentru cei doi militari români care și-au pierdut viața sub culorile Drapelului Național, Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa a semnat ordinele de avansare în grad post mortem a acestora și a înaintat președintelui României propunerea de decorare a celor doi ofițeri post-mortem cu Ordinul Național “Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu