Erasmus+ ”Skills for life”, la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu”

Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia va face, timp de o săptămână, oficialitățile de gazdă pentru oaspeții din Franța, Germania și Polonia, care vor participa la prima întâlnire transnațională a proiectului Erasmus+ ”Skills for life”.

Proiectul european Erasmus+ ”Skills for life” a adus, pentru o săptămână, pe meleagurile dobrogene ale Medgidiei câte doi profesori din fiecare țară parteneră a acestuia. Dascălii vor lua parte la prima întâlnire transnațională a proiectului, al cărui coordonator este Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia.

Startul proiectului a fost dat în luna septembrie și va fi implementat pe parcursul unei perioade de doi ani, principalul său obiectiv fiind acela de a perfecționa îndemânările de viață și de a spori șansele de angajare ale învățăceilor din școlile partenere.

În cursul acestei săptămâni, se vor desfășura vizite la Primăria Medgidia, la Inspectoratul Școlar Județean Constanța și la partenerii locali ai proiectului, precum și acțiuni demonstrative la clasă și activități de management de proiect.

Până în prezent, în cadrul acestui proiect, un număr de 143 de elevi au răspuns chestionarelor de stabilire a activităților preferate iar pentru 313 învățăcei au fost aplicate chestionare de recunoaștere a abilităților de comunicare.

Au avut loc, totodată, acțiuni de informare, diseminare, management și comunicare.

Redactor: Mihaela Țânțaru