Episod de iarnă în luna martie

Chiar dacă mai sunt doar câteva săptămâni până la Paște, vremea închisă, precipitațiile și temperaturile aproape negative, ne fac să credem că ne aflăm încă în sezonul rece. Aceste condiții meteorologice se vor menține până spre sfârșitul acestei săptămâni.

Trei săptămâni ne mai despart de sfintele sărbători pascale, însă după prognoza vremii putem crede că de fapt s-ar apropia crăciunul. Vremea închisă și ostilă, dar și precipitațiile specifice anotimpului rece, se vor menține pe durata întregii săptămână pe întreaga suprafață a teritoriului.

ANM a emis o avertizare COD GALBEN, pentru 19 județe printre care se numără Constanța și Tulcea, valabil până marți după-amiază ora 15:00. Sunt vizate fenomene de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, însemnate cantitativ de aproximativ 15-20 de litri/mp, în urma cărora se va produce polei. strat de zăpadă local consistent, polei și vreme deosebit de rece. Vântul va prezenta intensificări pe litoral, cu viteze ce vor putea atinge 65 de km/ora. Temperaturile maxime nu vor depăși 5 grade Celsius pe timp de zi iar minimele nopții vor rămâne aproape de pragul înghețului.

Miercuri precipitațiile vor rămâne, în cea mai mare parte, sub formă de lapoviță. Vântul va crește în intensitate ceea ce va face ca temperatura de 6 grade să se resimtă cu mult mai puțin.

Temperaturile scad semnificativ spre finalul săptămânii, maxima de joi fiind de doar 2 grade Celsius, cu vânt moderat și cer preponderent noros. Vineri temperaturile vor crește ușor, până la 4 grade Celsius, însă în cea mai mare parte a județului se vor semnala precipitații mixte,cu posibilitatea depunerii de polei pe areale extinse.

Weekend-ul va veni cu o încălzire, însă nu va fi o creștere bruscă, maximele și minimele rămânând sub valorile normale din această perioadă.

Redactor: Zarif Armanbet