Enterocolita, o afecțiune a tractului digestiv

Aveți grijă la alimentele pe care le consumați și la normele de igienă personală! Mai mulţi turişti au ajuns, în ultima perioadă, la spitalele din Constanţa, din cauza enterocolitei, o boală gravă provocată de paraziţi sau ciuperci.

În cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa, numai perioada 17 – 23 iulie 2017, au fost diagnosticate aproximativ 101 de cazuri de enterocolită, dintre acestea, numai 63 de cazuri au fost spitalizate.

Spre deosebire de luna iunie, în august, cazurile de îmbolnăvire au crescut cu 40%.

Enterocolita este o afecţiune a tractului digestiv care afectează intestinul subţire şi intestinul gros. Aceasta  prezintă manifestări extra-digestive precum: febra şi frisonul, semne de deshidratare, scăderea tensiunii arteriale și ameţeli.

În funcţie de cauza apariţiei enterocolitei, care este stabilită de către medic, tratamentul trebuie să înceapă imediat.

Însă, această boală poate fi prevenită, iar pentru aceasta, specialiștii recomandă:

  • Atunci când spălatul cu apă şi săpun nu este posibil, să folosiți soluţii dezinfectante pentru mâini
  • O alimentaţie cât mai sănătoasă pentru copii și evitarea preparatelor de tip fast-food
  • Respectarea normelor de igienă personală
  • Utilizarea dușului cât mai des

Toate aceste sfaturi sunt esențiale, deoarece enterocolitele virale nu răspund tratamentului cu antibiotic. În cazul diagnostului cu enterocolită este necesară  informarea zilnică a medicului, despre evoluția stării, pentru a putea lua deciziile corecte.

Redactor: Lavinia Barbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.