Engleza predată de roboți

Ministerul Educației Nipon va introduce în școli cursurile de limba engleză predate de roboți. Aceasta este soluția găsită de autorități  pentru lipsa de personal specializat.

Japonia dorește să îmbunătățească nivelul de cunoștințe al limbii engleze pentru elevi și profesori. Având în vedere lipsa fondurilor pentru angajarea unor nativi vorbitiori de limbă engleză a apărut ideea roboților vorbitori de limbă engleză, o variantă mai ieftină și mai ușoară.

Din următorul an școlar niponii vor folosi roboți cu inteligență artificială care vor preda cursuri de limbă engleză. Inițiativa va fi lansată într-un program pilot în 500 de școli de pe tot teritoriul Japoniei. Ministerul Educației din Japonia a ajuns la concluzia că elevii au cunoștințe slabe de limbă engleză, deci este nevoie de implementarea unui curicculum pe termen lung care să rezolve problema. Japonia și-a adjudecat primul profesor robot în anul 2009. Acesta a fost testat cu elevi din clasele a V-a și a VI-a. Londra, Singapore, Polonia și școli scandinave sunt locuri în care conceptul a fost pus în aplicare în diferite forme.

Japonia nu se mulțumeștecu utilizarea roboților doar ca sursă de predare în limba engleză. Ministerul va crea aplicații și va găzdui sesiuni online în care elevii japonezi pot conversa cu vorbitori nativi de engleză. Roboții sunt folosiți din ce în ce mai mult pentru a face viața mai ușoară. În unele hoteluri chinezești poate fi găsit robotul care oferă informații oaspeților. Nume mari, precum Bill Gates sau Elon Musk sunt îngrijorați de ascensiunea roboților cu inteligență artificială. Cu toate astea poporul nipon folosește această tehnologie de succes în multe aspecte ale vieții cotidiene.

Redactor: Denisa Albu