Emoțiile continuă pentru absolvenții liceului “Lazăr Edeleanu” din Năvodari (VIDEO)

Emoțiile continuă pentru absolvenții de liceu. Astăzi este cea de-a doua zi în care elevii susțin proba orală la limba și literatura română. Absolvenții au venit cu inima strânsă, iar unii dintre ei au repetat în fața liceului până în ultimul moment.

În Năvodari, la Liceul Lazăr Edeleanu, candidații s-au adunat în număr mare cu câteva ore înainte de începerea examenului.  Elevii au venit pregătiți să susțină prima probă a examenului de maturitate pentru care s-au pregătit pe parcursul celor 4 ani de liceu. Dacă unii dintre ei au încercat să își stăpânească emoțiile, alții au așteptat cu sufletul la gură să iasă din sala de examen.

Profesorii de limba și literatura română sunt de părere că subiectele la proba evaluării competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română sunt accesibile pentru elevi.

În funcție de nivelul de pregătire, elevii au primit calificative de mediu, avansat sau experimentat.

După proba orală la limba şi literatura română, în intervalul 13-15 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B) – croată, maghiară, germană, sârbă, slovacă, turcă şi ucraineană.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: George Dima