Emoțiile continuă pentru absolvenții de clasa a XII-a

Candidații au intrat în sălile de clasă la ora 9.00, pentru proba la limba și literatura română. Subiectele au avut grad diferit de dificultate, în funcție de profil: real și tehnologic sau umanist.

Simbolismul și “Plumb”-ul lui Bacovia le-au dat ceva bătăi de cap proaspeților absolvenți de liceu.

Peste șase mii de absolvenți de liceu din județul Constanța susțin în aceste zile examenul maturităţii. Rezultatele se vor cunoaște abia lunea viitoare, la finalul Bacalaureatului. Unii elevii spun că au studiat intens, iar ţinuta şi mimica lor confirmă că aşa a fost, dar alţii recunosc, fără menajamente, că au preferat să se distreze şi au învăţat doar „pe apucate”.

21 elevi de la centrele de susținere a Bacalaureatului din Constanța au ratat de data aceasta examenul. Tinerii au fost dați afară după ce au fost surprinși copiind sau având asupra lor fițuici ori telefoane mobile în care aveau inserate pasaje din operele studiate. Potrivit regulementului, elevii care au fraudat vor relua integral examenul de  bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea în timpul căreia au fost eliminaţi. Marți și miercuri sunt programate probele scrise la limba maternă și cea la alegere, matematică sau istorie.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: George Dima