Emoțiile au luat sfârșit pentru absolvenții de liceu (VIDEO)

Ultima probă a examenului de bacalaureat le-a năruit speranțele elevilor, care credeau că vor promova sesiunea de toamnă. Unii spun că subiectele au fost dificile, alții că gradul de dificultate a fost mai mare la prima sesiune. Cei mai nemulțumiți însă sunt elevii care au susținut examenul la materiile chimie și fizică.  Cu foile în faţă, candidații au constatat încă o dată că nu cunosc nici măcar elementele de bază ale materiei

Emoțiile au fost mari și pentru elevii din Cernavodă. În funcție de școala de proveniență, absolvenții cernavodeni  au fost repartizați în două centre de examen, la Liceul Teoretic Anghel Saligny și la Liceul Tehnologic Axiopolis. Bunul mers al examenelor a fost asigurat de supravegherea video obligatorie.

Absolvenții de liceu recunosc cu zâmbetul pe buze că au toate șansele să pice examenul maturității. Cei mai mulți dintre ei nu dau pentru prima dată examenul de bacalaureat și sunt convinși că la un moment dat norocul le va surâde pentru că de învățat nu se pune problema.

Proba de vineri a fost susținută de aproximativ 1400 de elevi.  Fiind la alegere, candidații au optat pentru fizică, biologie, chimie, matematică, filosofie, economie sau georgrafie, în funcție de specializarea urmată pe parcursul celor patru ani de liceu.

Rezultatele examenului de bacalaureat vor fi afișate luni, 2 septembrie. Contestațiile vor fi depuse în aceeași zi, până la orele 20.00. După rezolvarea contestațiilor se vor afșa și rezultatele finale pe data de 5 septembrie.

Reporter: Camer Negip / Paula Savescu ; Imagine: Viorel Cotleț / Gabriel Niculae