Emoțiile au luat sfârșit pentru absolvenții de gimnaziu (VIDEO)

În această după-amiază  s-au afișat rezultatele de la Evaluarea Națională! Elevii s-au prezentat la unitățile școlare de care aparțin cu ore bune înainte de afișarea rezultatelor. Cuprinși de emoții aceștia au sperat până în ultimul moment la o notă mare.

În jurul orei 14.00 s-au afișat rezultatele. Dacă unii au sărit în sus de bucurie, alții nu și-au putut stăpâni lacrimile.

Dacă pentru o parte din elevi rezultatele au fost mulțumitoare, unii dintre aceștia reușind să obțină chiar și nota maximă, alții au fost profund dezamăgiți  de notele dezastruoase afișate. Deși anul acesta evaluarea la limba română a fost controversată în cele din urmă cele mai mici note din evaluarea națională au fost la matematică.

Chiar dacă ambele note sunt sub 5, elevul tot va intra în repartiţia pe licee întrucât media de la Evaluarea Naţională contează în proporţie de 50%, ea fiind adunată cu media celor patru ani de studiu.

Cei nemulţumiţi de note pot depune contestaţie până la ora 18.00, urmând ca rezultatele finale să fie afişate luni, 2 iulie.

Redactor: Camer Negip ; Imagine: Matei Ghioc