Emoții și speranțe pentru absolvenții de gimnaziu

Admiterea în liceu în anul şcolar 2013 – 2014 începe pe 5 iulie, prin completarea fişelor de înscriere de către elevi. Media de admitere la liceu este formată din media generală la Evaluarea Naţională şi media generală de absolvire a claselor  V-VIII. Astfel că, în cele mai multe cazuri, examenul este reușit chiar dacă elevul a obţinut sub nota 5 la examenul final.

Anul trecut, aproape 34% dintre absolventii claselor a VIII-a nu au reușit să ia nici măcar media 5. Poate și pentru că acesta este al doilea an în care Evaluarea Națională a inclus camere video în sălile de examen. Părinții au fost sâmbătă alături de copiii lor.

Primul examen din cadrul Evaluării Naționale 2013 a fost cel de Limba și literatura română, la care au participat peste 160.000 de elevi din întreaga țară. A urmat testarea la Matematică, pe 27 iunie. Elevii spun că probele nu le-au dat mari bătăi de cap, iar unii dintre ei se gândesc deja să studieze în străinătate.

Sâmbătă, între orele 16:00 şi 22:00, absolvenţii de clasa a VIII-a pot depune contestaţii, urmând ca pe 3 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Reporter: Corina Hrom / Cosmin Bele ; Imagine: George Dima