Emoții și multe speranțe de viitor la deschiderea noului an universitar al Academiei Navale Mircea cel Bătrân (VIDEO)

Cu privirea încrezătoare și îmbrăcați în uniforme, așa s-au prezentat viitorii ofițeri de marină la debutul noului an universitar. Dornici să intre în pâine cât mai repede și să descopere tainele meseriei, bobocii au reușit să își stăpânească emoțiile. Mulți dintre ei nu au experiență pe mare dar nu își fac probleme în această privință. Cariera înseamnă sacrificiu, iar ei conştientizează acest lucru.

Sălile de clasă și laboratoarele oferă condițiile optime studenților pntru a studia tainele meseriei de marinar. Mai mult, studenții au șansa să facă pratică și peste hotare.

Promovabilitatea scăzută de la examenul de bacalaureat s-a resimțit la multe facultăți, nu și la Academia Navală Mircea cel Bătrân. Aici numărul studenților este în continuă creștere de la an la an.

Anul acesta, cursurile Academiei Navale vor fi frecventate de aproximativ 2.000 de studenti, in cadrul celor zece programe de studii de licență și trei programe de masterat acreditate de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior. Anul acesta, pe 17 noiembrie, se sărbătoresc 140 de ani de învățământ de marină în România.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: George Dima