Elicopter prăbușit în Turda

Un elicopter de mici dimensiuni, utilizat în agricultură, s-a prăbuşit, astăzi, pe un deal din municipiul Turda din judeţul Cluj. Deocamdată nu se ştie cauza prăbuşirii aparatului de zbor.

Un elicopter s-a prăbuşit miercuri, pe un câmp în judeţul Cluj. Elicopterul era folosit la munci agricole împrăştiând  erbicid pe terenul din apropierea oraşului Turda. Pilotul a reuşit în ultimele secunde să facă o manevră salvatoare şi să atenueze impactul cu solul!

Mai  mulţi martori care au văzut cum elicopterul ce se prăbuşeşte au sunat imediat la 112. La faţa locului au intervenit de urgenţă o autospecială complexă de stingere cu modul de descarcerare şi prim ajutor, o ambulanţă SMURD pentru victime multiple şi un echipaj medical SAJ.

„În urma verificărilor, în elicopter se aflau două persoane, care au ieşit din interiorul aeronavei şi nu prezintă probleme medicale deosebite”, a precizat IGSU.

Totuși unul dintre bărbaţii aflaţi în elicopterul prăbuşit lângă Turda a fost  transportat la spital pentru investigaţii suplimentare . Decizia de al transporta la spital a fost luată în urma evaluării medicale a echipajului Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Cluj, prezent la faţa locului.  Bărbatul este conştient şi prezintă leziuni care nu îi pun viaţa în pericol.

O echipă a CIAS se află  la locul accidentului pentru a stabili de ce s-a prăbuşit aparatul de zbor. Deocamdată nu se ştie cauza prăbuşirii aparatului de zbor.

Redactor: Daniel Dobrea